Tekstwerk

Oktoberupdate

Oktober markeert traditiegetrouw het begin van de drukste tijd van het jaar. Ik hou me met allerlei leuke dingen bezig: een nieuw magazine en een herinneringsboek, samen met mijn collega-Redactieprofs. Webteksten en nieuwsartikelen voor Wageningen University & Research. Artikelen en brochureteksten voor de Rijksoverheid. Tekstwerk voor Amsterdam UMC. Had ik trouwens al verteld dat Redactieprofs 10 jaar bestaan?

Overheidsinstellingen besteden de zorg voor digitale veiligheid graag uit aan externe partijen. Die staan niet te springen om hun kennis en expertise met hun opdrachtgevers te delen. Melanie Rieback stoort zich aan deze geslotenheid. Met haar bedrijf Radically Open Security wil zij de markt opschudden. Ik interviewde Rieback voor ICTU, de onafhankelijke ICT-advies- en projectorganisatie binnen de overheid. Lees het volledige verhaal: Breng kennis over digitale veiligheid op een hoger niveau.

Rieback ergert zich aan geslotenheid

Hoe gaat het morgen en overmorgen met Nederland?

Ook voor ICTU interviewde ik Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS. Onze economie straalt als de zon op een zomerse dag. En dus vaart Nederland wel, zou je zeggen. Volgens Van Mulligen gaat het inderdaad goed met ons land, maar de tijd dat het bruto binnenlands product dé welvaartsindicator is, is voorbij. Voortaan debatteert de Tweede Kamer elk jaar over de Monitor Brede Welvaart, een instrument die de werkelijke welvaart van Nederland meet. En niet alleen die van het moment, maar ook die van ‘later’ en ‘elders in de wereld’. Lees verder over hoe het morgen en overmorgen met Nederland gaat.

Jeroens Bureau is lid van Redactieprofs.

Een flexibel netwerk van senior freelance tekstschrijvers
die hun kennis en ervaring bundelen.