Diversen

Van warm bad tot carrousel

‘Een warm bad’. Die typering viel vaak te horen tijdens onze bezoekjes aan PI Almere. Vorig jaar nam de Kamer het besluit deze bajes te sluiten, net als die in Zeist, Zoetermeer en Zwaag. Samen met mijn collega-Redactieprofs Eveline, Helene, Marleen en Jos maakten we een kroniek van 22 jaar PI Almere. Het leverde, naast een fijne samenwerking met opdrachtgevers Dick van der Leeden en Evert-Jan Pieters, een boekje vol prachtige verhalen en anekdotes van mensen op.

Veel schrijfwerk deze maand, waaronder voor Wageningen University & Research. Terwijl ik dit schrijf, staat de thermometer op min drie en ligt er een laagje sneeuw, maar tijdens hete zomer die achter ons ligt, interviewde ik droogte-expert Gerard van der Linden. Dit artikel behoorde tot de best gelezen artikelen van 2018 op wur.nl.

Schrijftraining

Tussen al het schrijfwerk door gaf ik een schrijftraining aan zorgcoördinatoren van Perspekt. Als oefenmateriaal gebruikte ik de Schrijfcarrousel, ontwikkeld door Freerk Teunissen. Dit is een effectieve methode om je schrijfvaardigheid te verbeteren door onbevangen naar je eigen teksten te kijken. De carrousel leverde veel leuke reacties op.

Jeroens Bureau is lid van Redactieprofs.

Een flexibel netwerk van senior freelance tekstschrijvers
die hun kennis en ervaring bundelen.