Diversen

Visserij, droogte en andere zaken

Aanlandplicht, verbod op pulsvisserij, Brexit, windmolens op zee… Er komt nogal wat op de Nederlandse visserijsector af. Een stabiele toekomst voor de visserij met zo min mogelijk impact op ecosystemen, dat is de uitdaging. Hiervoor is een transitie in de visserij nodig. In opdracht van Wageningen Marine Research schreef ik diverse webartikelen rond dit thema.

Ondertussen blijven op land de gevolgen van de droogte van afgelopen zomer voelbaar. Door de klimaatverandering krijgen we daar veel vaker mee te maken, is de verwachting. Voor Wageningen University & Research schrijf ik een artikel over de onvermijdelijke gevolgen daarvan voor onze watersystemen. Het systeem zoals we het kennen en dat volledig is ingericht op aanvoer van zoetwater, is niet houdbaar, zo zeggen deskundigen.

Voor Amsterdam UMC schreef ik een artikel over wat langdurig verblijf op de Intensive Care met patiënten doet, fysiek en mentaal. Pas sinds 2012 worden bepaalde symptomen bij ex-IC-patiënten gekoppeld aan het zogenoemde post-IC-syndroom. Denk aan belemmeringen in bewegen, maar ook psychische verschijnselen als angstaanvallen, concentratieverlies en geheugenverlies. Ik interviewde een ex-IC-patiënt die binnenkort meedoet aan de Amsterdam UMC Run en sprak met de arts die haar destijds op de IC behandelde.

Ondertussen lopen andere projecten door, zoals een magazine voor een IT-bedrijf, wegartikelen voor ministeries, wetteksten voor Wageningen Food & Biobased Research en vacatureteksten voor een grote machinebouwer. Al dan niet in samenwerking met mijn collega’s van Redactieprofs.

Op zoek naar een goede tekstschrijver?

Neem gerust contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden. Heb ik zelf geen tijd, dan is er altijd wel een andere Redactieprof die je kan helpen.

Jeroens Bureau is lid van Redactieprofs.

Een flexibel netwerk van senior freelance tekstschrijvers
die hun kennis en ervaring bundelen.